Obavještenje za članove LJKTK

            Početkom januara mjeseca 2022. godine, UKC Tuzla je nenajavljeno počeo da iznosi opremu Edukativnog centra LJK TK u druge prostorije unutar UKC-a, sa namjerom da u postojeći prostor postavi novokupljeni CT aparat. Naknadnim kontaktima sa menadžmentom UKC Tuzla, odgovornim licima, načelnikom teničke službe i načelnikom Klinike za radiologiju, postojeća oprema je smještena u prostorije radiologije na čuvanje.

            Od menadžmenta UKC-a smo dobili obećanje da će se obezbijediti drugi prostor unutar UKC Tuzla koji bi zajedno adaptirali za potrebe Edukativnoga centra. Izvršni odbor je imenovao komisiju za pregled novopredloženog prostora po usmenom prijedlogu direktora UKC za medicinske poslove.

            Očekujući pismenu potvrdu ovoga prijedloga došlo je do kadrovskih promjena u menadžmentu UKC-a, tako da do današnjeg dana i pored pismenih zahtjeva, urgencija, nismo dobili pismeni prijedlog koji prostor treba adaptirati i pod kojim uvjetima sklopiti novi ugovror sa UKC-om.

            Ističemo da smo iznenađeni i zatečeni ovakvim stanjem i tražimo način na prevaziđemo postojeće stanje na zadovoljstvo članova LJK i UKC-a.