Saopštenje

Na osnovu odluka Skupštine (561/17 od 27.04.2017.) i Skupštinskog vijeća (1742/16 od 21.12.2016.), Ljekarska komora Tuzlanskog kantona daje bezrezervnu podršku za sve aktivnosti Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona koje su usmjerene za stvaranje boljih uslova i adekvatno vrednovanje ljekarskog rada, a samim time i pretpostavku za kvalitetnije zdravstvo u Tuzlanskom kantonu, ali i Bosni i Hercegovini.

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona osnovan je 2011. godine, upravo na inicijativu Skupštine Ljekarske komore Tuzlanskog kantona.

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona podržava svako legalno, moralno i etično nastojanje svih kolegica i kolega u poboljšanju uslova rada, održavanju ljekarske časti i većem međusobnom razumijevanju.

Krajnji cilj mora biti opšte zadovoljstvo, prije svegapacijenata, ali i svih zdravstvenih radnika.

Naime, zdravstvo, kao najhumanija profesija, je jedan od važnih stubova na kojima počiva društvo, a zdravstveni radnici su kamen temeljac tog stuba.

Pri tome, briga o pacijentu mora biti na prvom mjestu!

Iz navedenog, Ljekarska komora Tuzlanskog kantonadaje punu podršku iznalaženju optimalnog rješenja ljekarskog statusa u svrhu očuvanja zdravog društva!